Ny daglig leder i Selbu Vekst

I dag tiltrer Asle Alsethaug stillinga som daglig leder i Selbu Vekst AS. Han overtar etter Jon-Eirik Elvsveen som pensjonerer seg.

Selbu Vekst (tidligere Selbu Tomteselskap) er et utviklingsselskap som gjennom ulike prosjekter arbeider for å styrke selbusamfunnet som et attraktivt bo- og arbeidsområde. Selskapet er eid av Selbu Sparebank (38 prosent), Selbu energiverk (38 prosent) og Selbu kommune (24 prosent).

Skal videreføre samarbeidet

Styreleder Per Jørgen Weisethaunet sier de er godt fornøyd med at de har funnet en ny daglig leder i selskapet.

– Da Jon-Eirik meddelte til styret at han ønsket å fratre, var både han og vi opptatt av å få på plass ny daglig leder raskt og smidig. Jon-Eirik har gjort en kjempejobb med å samle private aktører som egentlig konkurrerer med hverandre. Disse er samla under varemerket BoiSelbu. Man kan si at BoiSelbu er det samme innenfor boligmarkedet i Selbu som Rørosmat er for lokalmat i Røros-distriktet. Asle har sittet i styret til Selbu Vekst i litt over ett år. Når vi får ham til å ta over stafettpinnen etter Jon-Eirik får vi en smidig overgang. Han har lang erfaring fra juss og eiendomsmegling. Nå skal Selbu Vekst videreføre samarbeidet som er etablert og styrke satsinga på salg og markedsføring av Selbu, sier styreleder Weisethaunet.

Som å hoppe etter Wirkola

Asle Alsethaug, som nå er advokatfullmektig, kan fra og med førstkommende tirsdag kalle seg advokat. Han skal jobbe som advokat ved siden av lederstillinga i Selbu Vekst, som er ei halvstilling.

– Da jeg ble spurt om å ta over som daglig leder måtte jeg tenke meg om litt. Jon-Eirik har gjort en kjempejobb, så dette blir litt som å hoppe etter Wirkola. Samtidig føler jeg at vi nå tar et nytt skritt. Fundamentet er lagt, og nå skal vi realisere det, sier Alsethaug.

Selbu Vekst - Jon-Eirik Elvsveen
– Det er veldig bra at aktørene ser verdien av å stå sammen, sier avtroppende leder Jon-Eirik Elvsveen.

Står sterkere sammen

Avtroppende leder Jon-Eirik Elvsveen har vært daglig leder siden 1. mai 2015.

– Ambisjonene til Selbu Vekst er å være et NAV i utviklinga som skal skje i Selbu. Vi har skapt en veldig god samhandlingsmodell. Det er veldig bra at aktørene ser verdien av å stå sammen. På grunn av samarbeidet er vi så robuste at vi har mulighet til å ha for eksempel kinoreklame på Kimen. Det ville ikke aktørene ha greid hver for seg, sier avtroppende daglig leder Jon-Eirik Elvsveen.